Ο αθλητικός σύλλογος “Αυτοάμυνα Περιστερίου”, ιδρύθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1995 και είναι αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α).

Εδώ και 22 χρόνια διδάσκει με επιτυχία το ολυμπιακό άθλημα του Tae Kwon Do, ενώ έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις αθλητών και αθλητριών του.

Αποτελεί ενεργό μέλος της ΕΛ.Ο.Τ συμμετέχοντας σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις της. Ο σύλλογος συμμετέχει επίσης σε διασυλλογικά πρωταθλήματα καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ διοργανώνει και ο ίδιος τις δικές του αθλητικές συγκεντρώσεις.

Σκοπός των επίσημων διοργανώσεων είναι η προσπάθεια κατάκτησης από τους αθλητές της σχολής μας, μιας θέσης στο ψηλότερο βάθρο.

Ο σκοπός των διασυλλογικών πρωταθλημάτων είναι ίσως σημαντικότερος, γιατί εκεί ο αθλητής καλείται να ανακαλύψει τον εαυτό του και τις ικανότητές του, στοιχεία που συνήθως δεν γνωρίζει, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και την απόκτηση αυτοπεποίθησης.

Με τη συμμετοχή σε αυτά, αποκτά την εμπειρία που χρειάζεται για να συμμετέχει αργότερα στις επίσημες διοργανώσεις της ομοσπονδίας, διεκδικώντας επάξια ένα από τα μετάλλια και ίσως μια θέση στην Εθνικής μας ομάδα.

Ο σύλλογος από το 2000 έως και το 2003 καλλιεργούσε παράλληλα και το αρχαιοελληνικό άθλημα “Παγκράτιο”.

 

Σκοπός Συλλόγου

Βασικός στόχος του συλλόγου είναι η σωστή και ηθική διαπαιδαγώγηση όλων των αθλητών μέσα από την εκμάθηση της πολεμικής τέχνης του Tae Kwon Do.

 

Αρετές που θα αποκομίσει ο αθλητής

  • Πειθαρχία
  • Επιμονή
  • Υπομονή
  • Αυτοέλεγχος
  • Αυτοπεποίθηση
  • Αυτοσυγκέντρωση
  • Ευγένεια

 

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών

Οι εξετάσεις προαγωγής ζωνών διενεργούνται τρεις φορές τον χρόνο.

Σε αυτές λαμβάνουν μέρος μόνο όσοι αθλητές-αθλήτριες έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο προπόνησης και παραμονής στη ζώνη τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι για έναν αθλητή να έχει φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο ώστε να είναι σε θέση να αποκτήσει την επόμενη ζώνη.